Banden

Als bandenspecialist kunnen wij u elke band, elk merk, elke maat en in elke prijscategorie aanbieden. Daarnaast trachten wij ons aanbod nieuwe banden aan te vullen met een gamma outlet en tweedehands banden.

 

Ondanks dat wij een ruim aanbod banden in stock hebben, zou het kunnen dat uw band besteld moet worden. We streven ernaar de band de volgende dag in huis te hebben. U kan steeds informeren naar de beschikbaarheid of leverdatum.  

 

We beschikken over de nodige apparatuur voor het installeren en programmeren van een TPMS systeem bij nieuwe wagens. 

Nieuwe banden

 

Wij kunnen eender welke band, maat of merk voor u bestellen. Gezien het grote aanbod op de markt geven wij u graag onafhankelijk advies zodat u met de - voor u - beste band naar huis gaat. 

 

Outlet banden

 

 

Wij trachten steeds een ruim aanbod outlet banden in voorraad te hebben. Dit kunnen bijvoorbeeld banden zijn waarvan er intussen een opvolger op de markt is. Deze banden zijn nooit gebruikt. Zowel maten als merken zijn beperkt. We werken steeds met een 'aanbod van de dag'. 

 

Tweedehands banden

 

We gaan steeds op zoek naar jonge tweedehands banden met minimaal xx profieldiepte. Dit om klanten tijdelijk op weg te helpen of om een budgetvriendelijk voorstel te kunnen doen. Dit zijn géén nieuwe banden. Dit betekent dat de band zich ook niet als een nieuwe band zal gedragen.


Hoe moet ik mijn bandenmaat lezen?

 

Wanneer u een offerte vraagt, is het belangrijk dat u de bandenmaat bij de hand heeft. 

 

Voorbeeld: 205/45/ R16 83V

205 = de breedte van de band in millimeter

45 = de verhouding tussen de hoogte en de breedte van de band

16 = de diamater van de velg in inches

83 = de code voor de belastingsindex

V = de code voor de snelheidsindex

 

Daarnaast ook vermelden of u zomer-, winter- of vierseizoensbanden zoekt. 

 

Contacteer ons voor advies of een vrijblijvende offerte. 


Soorten banden

Zomerbanden

 

Uw zomerbanden zijn de standaardbanden voor uw voertuig. U gebruikt ze elke dag, tenzij het écht koud wordt. Zodra de temperatuur onder 7° duikt, verliest een zomerband zijn kwaliteiten en zal uw baanligging verminderen. 


Winterbanden

 

Daar wanneer een zomerband 'bevriest' zal een winterband door zijn speciale rubbersamenstelling soepel blijven bij vriestemperaturen. Daarnaast heeft een winterband extra lamellen op het loopvlak waardoor de grip op de baan verhoogt.. 

 

Wie van plan is om te gaan skiën is altijd gebaat bij winterbanden. Ze verhogen uw veiligheid aanzienlijk en zijn in vele wintersportlanden wettelijk verplicht. 


Vierseizoensbanden

 

Naast winter- en zomerbanden zijn er ook vierseizoensbanden. Dit type band is een compromis tussen een zomer- en winterband. Winterbanden zullen het in sneeuw dus altijd beter doen dan vierseizoensbanden. 

 

Een vierseizoensband is ideaal voor mensen die maximaal 12.000 kilometer per jaar op vlakke wegen rijden. Een vierseizoensband biedt meer veiligheid in de winter dan een zomerband.